Fridan luustokuvaukset

19.05.2024

Frida kävi luustokuvilla reilu viikko sitten, mutta tuloksia saatiin odotella melko pitkään. Nyt ei aivan priimaa tulosta tullut; lonkat C/C, kyynäret 0/0, olat ei todettu/ei todettu, mutta selässä LTV1 VA0.

Luustokuvia katsellessa etukäteen olisin itse veikannut lonkista B:tä, mutta huti meni nyt se arvaus, valitettavasti. Yllätyksenä kuitenkin vähän tuli, vaikka sinänsä toki Fridan emän Pinkissen puolelta sen sisaruksista tai muutenkaan ISDS-sukuisista koirista ei ole juurikaan tietoa luustoterveyden osalta. Pinkissen edellisiä pentujakaan ei oltu oikein kattavasti kuvattu, ennen kuin tämä pentue tehtiin. Siinä tuli nyt sitten otettua riski, vaikka Rileyn suvun puolelta varsin hyvää terveystulosta olikin.

Päätöksiä ei onneksi tarvitse nyt juuri tehdä, mutta onhan tuo C-lonkkien ja LTV1:n yhdistelmä jalostuksellisesti erittäin haastava ja minulle alkaa olemaan veitsen terällä, että onko kynnyskysymys. En tiedä montakaan koiraa, joiden sukutausta luustoterveyden osalta olisi niin hyvää, että uskaltaisi käyttää, ja sitten onkin toinen kysymys, että annettaisiinko sellaisia uroksia käyttöön nartulle, jonka tulokset ovat nämä. Asia jää nyt hautumaan ja katsotaan sitten mikä on tilanne ja mielipide asiasta muutaman vuoden päästä. Fridahan on luonteeltaan todella kiva, ja sen molemmat vanhemmat teki luonteillaan kyllä myös vaikutuksen.