Tasapainon Aamu-Usva

"Vanja"kuva: Susanna Syri

(c) Katja Kentala
(c) Katja Kentala

Terveys

  • lonkat: A/A
  • kyynäret: 0/0
  • olat: terve/terve (myös välikuvissa terveet)
  • selkä: LTV0 VA0
  • silmät: pentupeilauksessa ei perinnöllisiä silmämuutoksia
  • geenitestit: MDD-paneelin kaikki testit terve

Vanja on Troijan ja Kiirun pentu, ja vaikuttaa siltä, että siinä on saatu aika kivasti läpi myös Jerikon "keisari"-geeniä ja toisaalta paljon samankaltaisia luonneominaisuuksia. Siis juuri niitä mitä toivoinkin, kun halusin yhdistää Troijaan vahvahermoisen uroksen. Itse asiassa koko pentue on melko tasainen ja vastaa melko hyvin ihannettani, joten vaikuttaisi siltä, että pienestä herkkyydestään huolimatta myös Troijassa tulee hyvin isänsä läpi.

Katjan kertomaa Vanjasta: "Vanja on osoittanut erinomaista harrastuskoirapotentiaalia. Moottoria ja halua tehdä tästä neidistä löytyy! Lisäksi kyky syttyä ja rauhoittua on luontainen ja se on ominaisuus, jota Vanjassa arvostan.

Meillä on käytössä niin lelut kuin namit, mutta sosiaalinen palkka saa Vanjan myös syttymään. Täpäkän nuoren kanssa on saanut olla tarkkana ja vaikka välillä on hieman hiuksiakin tipahdellut niin kyllä Vanjan kanssa yhteisen kuplan rakentaminen on ollut todella palkitsevaa ohjaajalle. Olen niin tyytyväinen, että juuri Vanja on minun harrastuskaveri ja meidän perheenjäsen.

Perhe-elämässä Vanja kuuntelee perheen pienempiä mukavasti sekä isännän sanallakin on painoarvoa. Vanja sopii oikein hyvin elämään meidän toisen koiran ja kissan kanssa. Sen verran itsenäinen tapaus Vanja kuitenkin on, että rajat on hyvä pitää selvänä.

Saalisvietti Vanjalla on vahva ja riistan kanssa tätä asiaa on jouduttu työstämään. Riistan haju- tai jälkihavainnot eivät aiheuta haasteita eikä autot, pyörät ja muut kulkupelit aiheuta Vanjassa reaktiota. Oman perheen lasten perään saattaa kyllä ääntään avata, jos remmi on rajoitteena ja lapset liian kaukana Vanjan mielestä.

Kotona Vanja on askarrellut lähinnä halkoja ja on vapaana asunnossa niin yöt kuin päivät. Autossa matkustaa hyvin ja rauhoittuu vieraaseenkin paikkaan nopeasti kun toimintaa ei ole tarjolla.

Harrastukset: toko, haku (kesä) ja agility (talvi)