Uutiset

TK1 Vanja

09.04.2024

Viime viikonloppuna Vanja kävi tekemässä kolmannen tokon ALO-luokan 1-tuloksen pistein 186/200p, KP ja sijoitus 3./7. Hurjasti onnea taitavalle parivaljakolle! Ihan todella ylpeä saa kyllä olla tästä parivaljakosta!

Gaia kävi pääsiäisen alla virallisissa luustokuvissa. Todella hyvältähän kuvat näytti, ja samaa mieltä oli Kennelliiton lausujakin. Suuresti onnea Saralle ja Vellulle priima-luustoisesta harrastuskaverista! Tuosta on mukava jatkaa harrastusten pariin.

Päivitys tulee vähän jäljessä, mutta Vanja kävi kolmannessa ALO-luokan kokeessaan viime viikonloppuna saaden hienosti toisen 1-tuloksen 196/200p! Kasvattaja on todella ylpeä ja iloinen, on siinä hieno pari!

Gaia 1v!

16.03.2024

Gaialla tuli tänään vuosi ikää täyteen! Paljon onnea Gaille! Loppukuusta onkin sitten luustokuvien aika, ja sitä ennen Gaia käy myös SmartDog-testissä. Jännä nähdä millaisia asioita sieltä ehkä tulee esiin. :)

Voi kyllä tätä valintaa ehdittiin jännittääkin. Bordercollieiden rotujärjestö SBCAK on perustanut pk-ringin pari vuotta sitten (muistaakseni) joka on käsittääkseni ollut hyvinkin tykätty ja kehuttu. Katja päätti hakea Vanjan kanssa rinkiin ja sinne pääsemistä tosiaan kyllä jännitettiin, kun sitä niin kovasti toivottiin. Ja kun valinnat julkaistiin...

Vanja starttasi koeuransa tokokokeissa 11.2. ja hienosti starttasikin, tulokseksi tuli 192p/200, kp ja sijoitus 2./8. Pieni aivopieru oli tullut liikkeestä maahanmenossa, josta 6, mutta tämä ei haitannut, kun kaikista muista liikkeistä tuli kympit! :) Jos pojasta polvi paranee, niin selvästi myös tytöstä, niin hieno Vanja. Tästä on hieno jatkaa. :)...

Kävimme eilen Troijan kanssa juoksemassa kolme hyppyrata nollaa I-HAH:n kisoista. Tuomari Miia Kallio oli minulle uusi, tai en ainakaan häntä muistanut, mutta todella kivat soljuvat 2-luokalle hyvin sopivat radat oli kyllä tehnyt!

Vuosi vaihtui ja on hyvä aika tehdä jonkinlainen välitilinpäätös. Omat ensimmäiset kasvatit, sekä Noomin että Troijan pennut, on täyttäneet/alkaa olla 1,5 vuotta, ja niistä jokainen on nyt virallisesti luustokuvattu! Ensinnäkin olen tästä todella kiitollinen kaikille omistajille, kiitos!

Olen tehnyt sukutaulujen keräämisestä itselleni "harrastuksen" jo jonkin aikaa sitten. Populaatiogeneettiset ja monimuotoisuusnäkökulmat on kiinnostanut jo pidempään, ainakin siitä lähtien kun perehdyin aihepiiriin bordercollieiden JTO:hon tästä kirjoittaessani. Lisäksi muistan jossain some-maailmassa törmänneeni toisen rodun harrastajan mainintaan...