Jupiterille ensimmäinen kiinnitys paimennusvalionarvoon ja Tyrille PAIM2

25.06.2023

Sunnuntaina 25.6. suunnattiin ennen kukonlaulua kohti Someroa. 3-luokan rataantutustuminen alkoi jo klo 5:45, joten lähtö kotoa klo 4. Yöunet jäi aika vähälle, mutta vaikka kovimpia helteitä ei enää oltukaan sääennusteissa luvattu, niin kyllä avoimella pellolla kuuma tulee, ja tämä järjestely huomioi kyllä hyvin eläimien hyvinvoinnin.

3-luokka siis aloitti ja Jupiter tulille. Ihan aavistuksen vino tuonti kohti hakuportteja, hakumatka lienee ollut noin 300m. Jupiter on edistynyt aiemmasta jännittyneisyydestään ihan huimasti, mutta pieniä jännityskohtia radalla nähtiin, ja näistä ansaitut pistevähennykset. Ensin Jupiter heitti hakukaaren yli, ei siis pysähtynyt sinne minne vihelsin, vaan jatkoi hieman yli, jonka vuoksi joudun viheltämään pysäytyksen jälkeen hieman takaisin ja vasta sitten nosto. Hakukaaren pisteeti 17/20. Nostossa pintä "vaappumista", ei täysin suoraviivainen/oikeasuuntainen nosto, tästä 8/10. Noston jälkeen ennen hakuportteja Jupiteria joku asia jännitti, ja se pisti vähän liikaa vauhtia, ja ehdin korjaamaan lampaita takaisin linjalle ennen hakuportteja, loppuosassa sain taas homman haltuun, pisteitä 14/20.

Ajossa eli triangelissa ensimmäisellä suoralla pienet virheet, ennen hakuportteja vihelsin väärän suunnan, Jupiter tietty otti sen, ja jouduin hätäisesti korjaamaan suunnan, jotta päästiin porteista. Tämän aiheuttaman jännityksen vuoksi kääntö Jupiterilta vauhdikas, mutta sen jälkeen löytyi rauhallinen kävely crossilla, 2-portit löytyi ja ajosta 26/30.

Lopputyöt meni hienosti. Päivän aikana oli nähty hieman vaikeuksia sekä jaossa että avoimessa häkissä, mutta sain jaon suunnitelman mukaisesti tehtyä. Jakorinkiin tullessa annoin lampaiden vielä liikkua rauhassa, flänkkäsin Jupiteria, muodostettiin rako ja Jupiter siihen hyvin. 10/10. Samoin häkkiin päästiin ilman suurempia kiemuroita tai hässäköitä, 10/10. Näin ollen alun haun/fetch-pisteiden menetysten jälkeen saatiin kuitenkin hyvillä lopputöillä pisteitä kasaan 85/100p, eli 1-tulos ja ensimmäinen kiinnitys paimennusvalionarvoon!

Tyrillä oli tämän jälkeen vuorossa kaksi 2-luokan rataa. Ensimmäisen radan alku oli hyvä, hakukaari 20/20, nosto 8/10 ja Tyr oli kivasti kuulolla. Lampaiden joukossa oli kuitenkin yksi individualisti, joka ei halunnut leikkiä muiden kolmen kanssa, vaan alkoi jättäytyä porukasta ja haikaili lampolan suuntaan. Alkuun yritin sitä saada mukaan ohjaamalla Tyriä, mutta lammas jäi sinnikkäästi jälkeen samalla kun muut Tyrin liikuttaman jatkoivat matkaansa eteenpäin ja välimatka kasvoi. Lopulta Tyrkin selvästi päätti, ettei aio edes yrittää paimentaa kyseistä lammasta, ja jatkoi hommia kolmen muun kanssa. Keskeytin radan, menin lähemmäksi auttamaan ja kerättiin koko porukka kasaan ja annettiin poistua lampolaan.

Toinen rata menikin sitten erittäin mallikkaasti. Hakukaari 20/20, nosto 10/10 ja ohjaajalle tuonti hienosti linjalla 19/20. Tyr piti hienosti linjaa ja otti ohjauksia vastaan ja lampaiden hieman painaessa pois linjalta saatiin ne nopeasti taas korjattua. Tolpan kierto erittäin tiiviinä ja sitten kohti 1-portteja. Tyrin ihan parhaita ominaisuuksia on kyllä se, miten se luontaisesti haluaa pitää painavaa puolta ja lampaiden painaessa lampolan suuntaan Tyr otti koko ajan tätä painavaa puolta ja minä lähinnä jarruttelin, ettei käännä niitä liikaa pois vedosta. 1-portin kääntö aivan porttia nuollen ja vihellyksestä naps, Tyr pysähtyy pyydettyyn kohtaan ja ottaa siitä suunnan ja lähtee ajamaan. Ennen 2-portia lampaiden painaessa alaspäin ja pari pientä flänkkiä, jotka Tyr otti hienosti, samoin 2-portin käännön. Ajo 17/20. Viimeinen kuljetuspätkä 10/10. Itse kävelin ensimmäisen suoran jälkeen radan keskellä hieman lähempänä Tyrille apuna.

Lopputöissä jako samaan tyyliin kuin Jupiterin kanssa heti jakorinkiin tulon jälkeen kerrasta, siististi ja varmasti. 10/10. Häkki oli avohäkki myös 2-luokassa ja lampaiden kokoamisen jälkeen Tyr otti luotisuoran linjan ja suurin piirtein parijonossa kävelytti lampaita häkille. Aivan pienen pieni flänkki häkillä lopuksi että viimeinenkin lammas tuli sisään ja se siinä! 10/10. Kokonaispisteet 96/100p ja tällä ansaittu 2-luokan luokkavoitto!

Kotimatkalla pojat saivat palkaksi vielä omat vaniljajäätelöpallot ja mun hampparin loput. Tästä on kiva jatkaa kautta.

Otsikkosi

Tästä tekstisi alkaa. Voit klikata tästä ja alkaa kirjoittamaan. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium totam rem aperiam eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo nemo enim ipsam voluptatem.