Pienet Belgian tuliaiset Suomeen

01.07.2023

Olen vähän niin kuin jatkuvasti silmät auki uusien itselleni mielenkiintoisten ulkomaalaisten yhdistelmien osalta, ja Belgiasta yksi yhdistelmä kiinnitti huomioni tuossa keväällä. Kasvattajaan ja uroksen omistajaan olin yhteydessä ja saatujen luonnekuvausten ja videoiden perusteella kiinnostukseni kasvoi ja pian olin pentujonossa. Enää puuttui yhteistyökoti, koska vielä tuolloin meidän taloudessa oli viisi koiraa, ja toisaalta oman työtilanteen ja asumiskuvion vuoksi ei ole mitään mahdollisuutta ottaa itselle pentua.

Onneksi Sanna sitten innostui myös yhdistelmästä ja näin päädyttiin sitten pienelle Belgian reissulle. Sanna porukkansa kanssa lähti jo vähän aikaisemmin ja tapasi kasvattajaa ja pentuetta jo parina päivänä aikaisemmin, minä tein täsmäiskun torstai-perjantai -välillä. Halusin kuitenkin ehdottomasti tavata myös pentueen vanhemmat, jotka kyllä olivat juuri niin miellyttäviä kuin kerrottu ja videot olivat antaneet ymmärtää. Ja koska kohdalle oli sattunut myös urospentua etsivä harrastava koti, niin Belgiasta Suomeen saapui myös Boco. :) 

Molemmat pennut olivat matkan ajan erittäin rieppaita ja rohkeita, ja ovat jatkaneet samalla hyvällä linjalla myös Suomessa. Aika näyttää mitä näistä hurmureista kasvaa.

Ja kuten sanottua, silmät on jatkossakin auki mielenkiintoisien yhdistelmien osalta, joten jos tuontipentu jalostusyhteistyö-ajatuksella kiinnostaa, ja olet aktiivinen harrastaja tai suunnittelet aktiivista harrastusuraa, niin minuun saa olla yhteydessä. Tällä hetkessä toiveissa olisi erityisesti pk-lajeista kiinnostunut yhteistyö-koti.