Troija 3-luokkaan hyppyradoilta

29.01.2024

Kävimme eilen Troijan kanssa juoksemassa kolme hyppyrata nollaa I-HAH:n kisoista. Tuomari Miia Kallio oli minulle uusi, tai en ainakaan häntä muistanut, mutta todella kivat soljuvat 2-luokalle hyvin sopivat radat oli kyllä tehnyt!

Ekan radan rataantutustumisesta minä sitten vaan myöhästyin. Olin ilmoittautumassa 45min ennen aikataulun mukaista rataantutustumista ja lähdin kävelyttämään koiria. Minua ei varoitettu, että aikataulusta oltaisiin edellä, ja palasin kisapaikalle noin varttia ennen suunniteltua rataantutustumisaikaa kuullakseni kuulutuksista, että ensimmäinen starttaa, toinen valmistautuu ja sitten oltaisiinkin jo minä ja Troija! Rataantutustuminen oli siis ollut 25 min etuajassa.

Käskin Troijan siitä vaan äkkiä odottamaan "käy siihen" -käskyllä, heitin hihnankin vaan maahan ja juoksin hallin läpi kuuluttajalle sanomaan, että ei voida kyllä mitenkään nyt vielä startata. Troija odotti tällä välin rennosti paikoillaan siellä minne jätin, ja täytyy sanoa, että tästä olin kyllä todella ylpeä ja tyytyväinen. Ilo on hyväpäinen koira, jolle voi noinkin vaan tehdä eikä tarvitse pelätä katastrofia.

Startattiin sitten viimeisenä, itse henkisesti valmistautuneena menemään suoraan radalle, mutta mut usutettiin vielä kävelemään rata, joten kävelin sen kerran läpi. Sitten radalle ja hyvä nollahan siitä tuli!

Samoilla meiningeillä sitten toiselle ja kolmannellekin radalle, joista toinen jo varmisti luokkanousun 3-luokkaan ja kolmas kivana hurvitteluna.

Troija on kyllä kehittynyt ihan hurjasti nyt syksyn ja loppuvuoden aikana, kun sillä on ekaa kertaa elämässään ollut ihan ikioma treenipaikka, jossa vain se käy ja keskityn vain sen kanssa tekemiseen. Tai en tiedä johtuuko siitä vai iästä, mutta joka tapauksessa ei lisääntynyt treeni ainakaan pahaa tee. Tuntuu, että Troija on nyt sellaisessa oikein kiihtyvässä kehitysputkessa, jossa se joka treenissä yllättää minut kuinka se osaakin jo sitä tai tätä. Aivan mahtavaa!

Seuraavan kerran meitä nähdään sitten 3-luokassa hyppyratojen osalta. Kontaktien suhteen pitäisi edelleen päättää mitä teen ja millä edetään, jotta sitten joskus pääsisi kisaamaan myös agiradoilla ja etenemään sielläkin luokissa.