Tyrille hyväksytty BH-koe

11.06.2023
Eilen suuntasimme Tyrin kanssa BH-kokeeseen. Kokeeseen kun aloin ilmoittautumaan kuulosti Toijalan seudun koirakerhon osoite tutulta ja niinhän se tosiaan oli, että samaisella kentällä 12 vuotta sitten myös Jeriko suoritti oman BH-kokeensa. Jotenkin nostalgista ja hienoa. Nämä kaksi poikaa on mulle kyllä erityisen erityisiä.


Kokeessa itsessään oli vain kolme ilmoittautunutta, joka sai kyllä miettimään PK-lajien tulevaisuutta. Ei hyvältä näytä, enkä usko että hiljattain päätetyt tulevat muutokset ja B-tottelevaisuus tätä asiaa kokonaan korjaa. Surullista, koska PK-lajit ovat olleet minulle se aivan ykkösjuttu, arvostan todella korkealle PK-lajeissa menestyviä koiria. Ne todella kertoo koiran ominaisuuksista, ainakin minulle, paljon enemmän kuin moni muu laji.

Saatiin arpaonnella hyvä pari ja tottis suoritettiin läpi hyväksytysti, vaikka pienen paimenpojan pää vähän meinasi jumiin mennäkin välillä. Kaupunkiosuudessa ei odotetustikaan mitään ihmeellistä ja näin ollen Tyr saa nyt oikeuden kilpailla PK-kokeissa, meidän tapauksessa IFH-jäljellä. Vielä treenaillaan hieman lisää, mutta loppukesästä voisi kokeita alkaa katsomaan jos treenit etenee suotuisasti.