Whirlwind Coyote Mc Fly Dog

"Frida"
Terveys

  • lonkat: A/A
  • kyynäret: 0/0
  • selkä: LTV1 VA0
  • olat: ei todettu/ei todettu


  • geenitestit: CEA- ja EAOD-kantaja, muu MDD-testipaneeli terve

Fridan pentue oli sellainen nettiselailun ja sitä seuraavan pitkällisen kaivelun tulos. Ensin siis näin pentuemainoksen, tai oikeastaan vain kuvan isästä, jossa huomion kiinnitti hyvät terveystulokset sekä kieltämättä näyttävä ulkonäkö. Sitten alkoi pentueen taustojen kaivelu, joka ei ollut ihan helppo homma ilman yhteistä kieltä (kasvattaja puhuu ranskaa, eikä englantia lainkaan. Minä en puhu ranskaa), mutta lopulta kaikki näytti natsaavan todella hienosti, etenkin terveys ja molempien vanhempien luonteet. Niinpä kävimme hakemassa Fridan (ja sen veljen) Suomeen.

Fridan emä on rekisteröity Belgian Kennelliittoon sekä ISDS:ään ROM/rotuunottomenettelyn kautta, koska sen emä on ollut rekisteröimätön tilakoira (vaikkakin ISDS-sukuinen). Tästä syystä emän sukutaulua ei ole kirjattu FCI:n sukutauluun. Fridan suku on sekoitus tuttuja koiria ripauksella vähemmän Suomessa käytettyjä ranskalaisia ja belgialaisia sukuja. Tällaiset vetää minua puoleensa.

Sannan kertomaa Fridasta 10/2023: "Pentuaikana Frida on ollut rohkea, reipas ja erittäin koirasosiaalinen. Fridalla on tilannetajua toisten koirien suhteen ja se osaa hienosti kommunikoida erilaisten koirien kanssa.

Fridan perheessä on kaiken ikäisiä lapsia ja heidän kanssaan Frida tulee hienosti toimeen. Fridalla ja perheen 1,5 vuotiaalla on aivan oma erityinen suhde ja he viihtyvät yhdessä.

Isot koneet, huvipuistolaitteet, kuulutukset ym. ovat Fridan mielestä ihan tavallisia juttuja.

Fridalla ei ole kiinnostusta autojen paimentamiseen, mutta tuulessa lentävien lehtien vastustamista vielä vähän harjoitellaan.

Treeneissä Frida on pienestä asti ollut oikea työmyyrä. Se keskittyy rauhallisena ja jaksaa tehdä paljon toistoja, eikä ryhmässä treenaaminen ole mikään ongelma.

Frida palkkautuu nameilla, mutta kyllä kunnon vetotaistelu on kaikkein hauskinta. Tähän mennessä on tehty lähinnä pohjatreeniä, temppuja ja tokon alkeita. Tulevaisuudessa olisi tarkoitus kokeilla useita lajeja.

Frida rakastaa vettä eikä alustojen suhteen ole ollut ongelmia."