Gaia From Camilland's

"Gaia"
kuva: Sara Mäkelä

Terveys

  • Lonkat: A/A
  • Kyynäret: 0/0
  • Olat: terve/terve (myös välikuvissa terveet)
  • Selkä: LTV0 VA0
  • geenitestit: MDD-paneelin kaikki testit terve

Gaian isää Novelia olin seurannut jo jonkin aikaa. Tunnen Novelin siskon Kiusan, ja koska siinä on paljon hienoja ominaisuuksia mistä pidän ja koska Novel on myös erittäin näyttävä uros, olin siitä kiinnostunut. Itse asiassa ennen Texasin tuloa Puolasta Suomeen olin bongannut kiinnostavan sekalinjaisen pentueen Novelista, jonka valitettavasti kuitenkin huomasin liian myöhään ja kaikki pennut oli jo varattuja (tuon pentueen emä on Texasin emän sisko ja sitä kautta Texasin pentue löytyi). Noihin aikoihin syntyi Novelin ja Gizin ensimmäinen pentue, mutta olimme jo löytäneet Texasin pentueen ja tuolloin jäi Novel-pentu tuomatta Suomeen.

Kun huomasin, että Novel-Gizi -yhdistelmästä on uusi pentue, kiinnostuin taas väistämättä. Samaan aikaan Sara ja Vellu olivat etsimässä uutta koiraa perheeseensä, ja näin Suomeen tuli Gaia. Oikeastaan onkin hyvä, että Novelista tuli lopulta täysin paimenlinjainen pentu Suomeen, koska sekalinjaisia (tai "harrastelinjaisia") on jo jonkin verran.

Saran kertomaa Gaista: "Gaia on meidän perheen halinalle, syliinkiipeäjä ❤ Ollaan todella iloisia siitä, kuinka hienosti uusi perheenjäsenemme noin vain sulautui porukkaan, ei oo ollu moksiskaan lapsiperheen hulinasta! Gaia haettiin Unkarista idyllisestä maailaismaisemasta, keskeltä peltoa, ollaan vitsailtu. Gaialla on mennyt hetki tottua kaupungin vilskeeseen- ainakin vielä hällä tapana mennä sellaiseen zoneen kun autojen vierellä kävellään, ettei sinne muilla tai millään ole tilaa. Hällä ollu myös väliin dramaattisiakin reaktioita ympäristöönsä, mutta hienosti ja suhteellisen nopeasti pääsee niistä yli. Gaialla on loputtomasti vauhtia ja energiaa, hänen elämänmottonsa on tähän asti ollu: täysiä! Pihassa on aidan viereen kulutettu mutapolku todisteena.

Harrastuksissa Gaia on kiihkeä, nopea ja focusoitunut työskentelijä. Gaian kanssa tehty PK-lajien pohjia; hakua ja jälkeä ja haaveina on saada hänestä vetoapua niin juoksuun kuin hiihtoonkin. Myös meitä niin kiehtova paimennus on aloitettu sytyttelyllä. Gaian isi ja äiti on hienoja paimenia, mielenkiinnolla jännätään, onko tyttäressä samoja ominaisuuksia!"